hoogbegaafd weekvandehoogbegaafdheid kikischeepens spreker schrijver auteur sextortionboek

Hoogbegaafd Allergisch - EPS 50

4 maart 2023

Video

Audio

Over deze aflevering

Herken je dat, dat je je gespreksniveau vaak aan moet passen aan dat van anderen? Herken je het dat je alles wat je ziet en ruikt extra in je opneemt?
Dat dat veel emoties teweegbrengt bij jou van binnen?
Ben jij ook allergisch voor heel veel dingen?
Denk aan parfums, huisdieren, pleisters, medicijnen, insecten, garnalen etcetera etcetera.

Hoe het is om allergisch te zijn voor tal van zaken vertel ik je vanuit mijn persoonlijke ervaringen. Over waar ik allemaal rekening mee moet houden om geen ernstige allergische reactie te krijgen. En over het waarom ik mijn petitie ben gestart dat er een verplichte sticker moet komen op producten waarin (resten van) insecten en/of ongewervelde dieren verwerkt zitten. Ik wil gewoon weten wat ik eet.

Hoogbegaafd en allergisch? Er is en wordt wetenschappelijk onderzoek verricht naar het verband tussen hoogbegaafdheid en allergieën. In de Week van de Hoogbegaafdheid ga ik het daar niet over hebben, ik ben tenslotte geen wetenschapper. Maar ik vind het belangrijk om aandacht te besteden aan onderwerpen als hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. Want ik ben hoogbegaafd en hoogsensitief. Een HSP (High Sensitive Person), zoals dat ook wel wordt aangeduid.

Behalve dat ben ik toevallig ook schrijver, spreker, auteur, communicatieadviseur, gecertificeerd vertrouwenspersoon en podcastmaker. Ik maak deze podcast de ene keer solo, de andere keer met een gast waarvan ik vind dat die daadwerkelijk iets bijdraagt aan de maatschappij. Dat probeer ik ook te doen met mijn petitie. Voor het grotere geheel. De petitie is op dit moment door ruim 4000 mensen ondertekend, maar ik wil minstens 70.000 handtekeningen, zodat ik de petitie met geldige handtekeningen kan overhandigen in Den Haag. Als je de petitie wilt lezen en/of steunen, volg dan deze link.

Vind je deze podcast leuk? Laat het weten door je te abonneren en/of een reactie achter te laten. Wil je een keer te gast zijn of een podcast sponsoren? Neem dan contact met me op. Met donaties ben ik ook altijd blij, al weet ik dat het voor veel mensen financieel gezien zware tijden zijn. Doneren kan via mijn website, alvast bedankt! 

Steun Kiki

Mijn podcasts zijn gratis. Waardeer jij wat ik maak? Steun mij dan door het doen van een donatie. Wil je zelf in mijn podcast te gast zijn of wil je een podcast sponsoren? Pak je kans en vul het contactformulier in. Ik reageer altijd zo gauw mogelijk. Neem dan vrijblijvend contact met me op voor de mogelijkheden via kiki@kikischeepens.nl. Ik waardeer jullie steun, dus hartelijk dank aan alle donateurs en sponsors, want door jullie support kan ik deze podcasts blijven maken.

Kies het bedrag

Met het verzenden van dit formulier ga je akkoord met het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden.

Het bericht is verzonden. Je krijgt een bevestiging per e-mail.