media zelfmoord mindfullness persoonlijkheidsstoornissen manipulatie mooiemensenpodcast spreker

Leven zonder angst - Johan de Korte (EPS54)

29 april 2023

Video

Audio

Over deze aflevering

In de psychotherapie is het leven zonder angst het hoogst haalbare. Maar wat nu als je slachtoffer bent van huiselijk geweld? Hoe kun je ooit jezelf weer terugvinden na narcistisch misbruik? Waarom kunnen spanning en ontspanning niet samengaan? Waarom kan ontspannen een lifestyle worden? Waarom is er geen reden om faalangst te hebben? Hoe belangrijk is intrinsieke motivatie? Wat valt er te zeggen over mindfullness? Is dat altijd goed? En hoe zit het dan met hypnose?

Over tal van zaken ga ik in deze aflevering van de Mooie Mensen® Podcast in gesprek met psycholoog Johan de Korte. Een man die ik al langer ken dan vandaag, want hij is de voorwoordschrijver en tevens één van de manuscriptlezers van mijn boek Sextortion Op het spoor (zie ook de boekpresentatie via YouTube).

In deze podcast legt Johan uit hoe belangrijk het is om aandacht te hebben voor rouw na de dood. Hoe belangrijk het is om iemands verlies te erkennen. Wat de rol van een vertrouwenspersoon kan zijn en dat er meer is dan de mainstream media en waarom juist een podcast als de Mooie Mensen® Podcast belangrijk is. En dat het volgen van de massa kan leiden tot gevaarlijke dingen.

Als je Johan wilt volgen, dan kan dat via Twitter: @JohanKorte. En Johan, dank je wel weer voor het mooie gesprek en de fijne samenwerking. Het is altijd weer boeiend om met jou in gesprek te zijn en te luisteren naar je Mount Everest aan expertise over diverse onderwerpen.

Johan en ik spreken in deze uitzending over het onderwerp suïcide. Heb je suïcidale gedachten of hulp nodig? Aarzel niet en neem contact op met de hulplijnen!

Voor luisteraars of kijkers uit Nederland: Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem, en 24 uur per dag. Chat via: www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

Voor luisteraars of kijkers uit België: Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je gratis* en anoniem bellen met de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of chatten en mailen via www.zelfmoord1813.be (24/7) (*Gesprekken zijn enkel gratis vanuit België)

Deze uitzending van de Mooie Mensen® Podcast is niet alleen te bekijken via YouTube, maar ook te luisteren via bijna alle grote podcastkanalen. Op de website van de Mooie Mensen® Podcast kun je zelf kiezen. Abonneer je vooral op mijn podcast via jouw favoriete luisterkanaal of via YouTube. Dan ben je als eerste op de hoogte wanneer een nieuwe podcast online staat.

En als je toch op mijn site bent ... mijn podcasts maak ik gratis. Waardeer jij mijn werk? Doe een donatie, like en share dan deze aflevering en laat even weten wat je ervan vindt in de comments. Wil je een keer te gast zijn in mijn podcast en/of een aflevering sponsoren? Dat kan tegen zeer voordelige tarieven met een groot bereik. Vul het contactformulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

Steun Kiki

Mijn podcasts zijn gratis. Waardeer jij wat ik maak? Steun mij dan door het doen van een donatie. Wil je zelf in mijn podcast te gast zijn of wil je een podcast sponsoren? Pak je kans en vul het contactformulier in. Ik reageer altijd zo gauw mogelijk. Neem dan vrijblijvend contact met me op voor de mogelijkheden via kiki@kikischeepens.nl. Ik waardeer jullie steun, dus hartelijk dank aan alle donateurs en sponsors, want door jullie support kan ik deze podcasts blijven maken.

Kies het bedrag

Met het verzenden van dit formulier ga je akkoord met het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden.

Het bericht is verzonden. Je krijgt een bevestiging per e-mail.