mooiemensenpodcast internationalevrouwendag orangetheworld thysiahuisman vertrouwenspersoon

Thysia Huisman - Herrijs uit je as (EPS51)

8 maart 2023

Video

Audio

Over deze aflevering

Waarom noem ik haar een 'kanjer van een klokkenluider?
Hoe moeilijk is het om aangifte te doen van een zedenmisdrijf?
Waarom pleit zij voor verruiming van de verjaringstermijn als het gaat om zedenmisdrijven?

Over dit en meer ga ik op Internationale Vrouwendag in gesprek met Thysia Huisman. Zij is auteur van de boeken Close-Up en Het boek M (verkrijgbaar bij uitgeverij Pepperbooks). Want schrijven beschouwt zij als een cadeau. Zou er nog een derde boek van haar op de markt komen?

We spreken over haar verleden als model in Parijs. Onderwerpen als victim blaming, machtsmisbruik, metoo en de rol van vertrouwenspersoon komen aan bod. Wat heeft Jean-Luc Brunel daarmee te maken? Waarom toog zij naar Brussel met haar survivalsisters om te spreken voor het Europees Parlement? Deze podcast heet niet voor niets 'Herrijs uit je as'.

Vrouwen zijn solidair met elkaar en moeten elkaar steunen. Ik steun Thysia en haar missie vanuit de grond van mijn hart. Daarnaast bedank ik haar voor de fijne samenwerking. Al was dit niet de eerste en zeker ook niet de laatste samenwerking.

Wil je haar volgen? Dat kan via LinkedIn of via Instagram: @ thysia.huisman. Dank ook aan powervrouw Belinda Horn (te gast in Mooie Mensen® Podcast nummer 39), die namens haar bedrijven ARO Timmerfabriek en Bouwbedrijf Poell deze podcast heeft gesponsord. En aan fotograaf Chantal Spieard, degene die de foto's van Thysia heeft gemaakt.

Ik wens je veel kijk en/of luisterplezier en laat je inspireren, want als er iemand een bron van inspiratie is, dan is het Thysia. Bekijk deze podcast met Thysia (of beluister deze via je favoriete podcastkanaal) en laat je reactie achter. Mijn podcast maak ik gratis, maar als je het kunt missen, doe dan een donatie via mijn website.

Als je zelf een keer te gast wilt zijn en/of een aflevering wilt sponsoren, neem dan contact met me op via het contactformulier en je krijgt zo gauw mogelijk een antwoord terug.

 

Belangrijke noot:
In deze podcast wordt gesproken over zelfmoord. Heb je suïcidale gedachten of hulp nodig? Aarzel niet en neem contact op met de hulplijnen! 
Voor Nederland: Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem, en 24 uur per dag. Chat via: www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113. 
Voor België: Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je gratis* en anoniem bellen met de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of chatten en mailen via www.zelfmoord1813.be (24/7) 
(*Gesprekken zijn enkel gratis vanuit België)

Steun Kiki

Mijn podcasts zijn gratis. Waardeer jij wat ik maak? Steun mij dan door het doen van een donatie. Wil je zelf in mijn podcast te gast zijn of wil je een podcast sponsoren? Pak je kans en vul het contactformulier in. Ik reageer altijd zo gauw mogelijk. Neem dan vrijblijvend contact met me op voor de mogelijkheden via kiki@kikischeepens.nl. Ik waardeer jullie steun, dus hartelijk dank aan alle donateurs en sponsors, want door jullie support kan ik deze podcasts blijven maken.

Kies het bedrag

Met het verzenden van dit formulier ga je akkoord met het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden.

Het bericht is verzonden. Je krijgt een bevestiging per e-mail.